ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

< Πίσω στις προσφορές μας


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6 Μέρες

-Διαμονή σε ξενοδοχείο 5*-

30 Σεπτεμβρίου – 05 Οκτωβρίου

Τελικές τιμές με την έκπτωση ανά άτομο:

Δίκλινο €480 / Τρίκλινο €470 / Μονόκλινο €595

Διανυκτερεύσεις: 4 Χαλκιδική, 1 Θεσσαλονίκη

Πτήσεις με COBALT:
Σάββατο Λάρνακα – Θεσσαλονίκη 12:55 – 15:00 
Πέμπτη Θεσσαλονίκη – Λάρνακα 22:00 – 23:55

1η Μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΑΦΟΣ  ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Πτήση για Θεσσαλονίκη. Επιβίβαση στο λεωφορείο. Μετάβαση στη Σουρωτή για προσκύνημα στον Τάφο του  Αγίου  Παισίου. Συνεχίζουμε για την μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας πλησίον της κωμόπολης των Βασιλικών. Είναι σταυροπηγιακή μονή και χτίστηκε το 888μΧ. Συνεχίζοντας την όμορφη διαδρομή φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΓΥΡΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ – ΝΕΟΣ  ΜΑΡΜΑΡΑΣ – ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ

Πρόγευμα και ξεκινούμε για τον απείρου φυσικού κάλλους γύρο της Σιθωνίας στο μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής. Η διαδρομή ακολουθεί δασώδη παράλιο δρόμο με τα πεύκα να γλυκοφιλούν τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και τις χρυσαφένιες αμμουδιές. Ανηφορίζουμε στον παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνα σε ύψωμα πάνω από τον Νέο Μαρμαρά από όπου η θέα  είναι ειδυλλιακή με το πράσινο του πεύκου να σμίγει νοερά με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Σταθμός στο Νέο Μαρμαρά σε απόσταση αναπνοής από το μεγαλοπρεπές ξενοδοχειακό συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ με το καζίνο του. Θα προσπαθήσουμε να γίνει  επίσκεψη στον περίφημο συνεταιρισμό παραγωγής μελιού ΣΙΘΩΝ στο χωριό Νικήτη. Επόμενος σταθμός το Πόρτο Κουφό σε διαδρομή απείρου φυσικού κάλλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΓΥΡΟΣ  ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ – ΑΘΥΤΟΣ – ΣΑΝΙ

Πρόγευμα. Ξεκινάμε για τον γύρο της Κασσάνδρας, 1ο πόδι της Χαλκιδικής μέσω των θέρετρων Χανιώτης, Πευκοχώρι, Παλιούρι με σταθμό στο ξωκκλήσι της Φανερωμένης του 16ου αιώνα κοντά στα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής. Προχωρώντας μέσω παραθαλάσσιας καταπράσινης διαδρομής κατά μήκος των χωριών Ν. Σκιώνη, Ποσείδι, Σίβηρη, Καλλιθέα, φτάνουμε για περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό της  Αθύτου ή Αφύτου χτισμένη πάνω σε έναν τεράστιο βράχο πάνω από τη θάλασσα, με τα διώροφα σπίτια Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, τις Εκκλησίες με επίκεντρο τη βασιλική με τρούλο του Αγίου Δημητρίου του 1858 και το κτήριο Αλετρά, όπου φιλοξενείται το Λαογραφικό Μουσείο. Συνεχίζουμε με σταθμό στο  παραλιακό υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα SANI RESORT με την διεθνή μαρίνα του σε καταπράσινο κόλπο απείρου κάλλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΙΕΡΙΣΣΟΣ – ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, την χερσόνησο του  Άθω. Μέσω πανέμορφης καταπράσινης διαδρομής, φτάνουμε στην γραφική  Ουρανούπολη από όπου θα πραγματοποιήσουμε  την κρουαζιέρα του Αγίου Όρους. Ακολούθως, θα κάνουμε σταθμό στην Ιερισσό στο μοναδικό Κέντρο Πολιτισμού για να ένα στερεοσκοπικό οδοιπορικό (προαιρετικά) ή αλλιώς ένα υπέροχο ταξίδι στα άδυτα του Αγίου Όρους μέσω τρισδιάστατης 3D παρουσίασης του μοναστικού χώρου και τρόπου ζωής. Θα ζήσουμε τη χιλιόχρονη Μοναστική Πολιτεία με την αδιάσπαστη από τον 10ο αιώνα ιστορική συνέχεια. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό κυρίως στις γυναίκες που λόγω του ‘Άβατου’ δεν είναι δυνατόν να ζήσουν την θαυμαστή πραγματικότητα. Μέσω διαφορετικής διαδρομή επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: ΜΟΝΗ ΟΡΜΥΛΙΑΣ – ΑΡΝΑΙΑ – ΠΑΡΚΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρόγευμα, ξεκινούμε με επίσκεψη στο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια. Είναι το μεγαλύτερο γυναικείο Μοναστήρι στην Ελλάδα με 120 μοναχές μεταξύ των οποίων και μερικές Κύπριες. Ανηφορίζουμε για την ορεινή Χαλκιδική με επίσκεψη στην γραφική Αρναία με τα παραδοσιακά πέτρινα κτίρια. Περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο και βόλτα στα  γοητευτικά σοκάκια με τα μικρά παραδοσιακά μαγαζάκια. Προχωρώντας φτάνουμε στο Πάρκο Αριστοτέλη κοντά στα Στάγειρα για να θαυμάσουμε την ασύρματη επικοινωνία και την προηγμένη τεχνολογία της προ χριστού εποχή σε ένα πανέμορφο τοπίο. Συνεχίζοντας,  φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη με στάση στη θέση βεράντα για να αποθανατίσουμε την άπλετη θέα προς την πόλη, τον Θερμαϊκό και στo μακρινό βάθος τον Όλυμπο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα. Ελεύθερη μέρα. Μετάβαση στο αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση προς Κύπρο.      

Περιλαμβάνονται:

§ Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Θεσσαλονίκη-Λάρνακα.

§ Φόροι αεροδρομίων.

§ Μια αποσκευή μέχρι 20 κιλά και μια μικρή χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά.

§ Περιηγήσεις βάση προγράμματος.

§ Κρουαζιέρα Αγίου Όρους.

§ 4 διανυκτερεύσεις στην Χαλκιδική στο ξενοδοχείο Kassandra Palace 5* με Ημιδιατροφή στην Κρυοπηγή Κασσάνδρας.

§ 1 διανυκτέρευση στην Θεσσαλονίκη στο Holiday Inn 5* με Πρόγευμα.

§ Αρχηγός – συνοδός.

§ Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

§ Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται, όπως είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

§ Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.

*Η θέση εξασφαλίζεται με προκαταβολή €250.

Η προσφορά αυτή δεν συνδυάζεται με άλλη προσφορά ή επιχορήγηση που δίδεται σε συνεργασία με την Comarine / Coop Travel.

Πληροφορίες και κρατήσεις: COOP TRAVEL 7777 1717ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
About Us

We provide complete value for money travel solutions for both national and international clients and offer the highest levels of service whilst minimising costs at every stage of the travel process.read on

Why book with us?

Do you know who is...

Relax you are in SAFE hands!
You are in COOP hands!

read on


Contact Us

Tel: +357 7777 1717
info@cooptravelcyprus.com

Quicklinks

Useful links

Monthly Events
Cyprus Maps
Cyprus Weather
Larnaca Airport
Paphos Airport
Church of Cyprus

Member of the 

 Comarine Ltd member of: